Veganska våffelbitar

 

Dessa små munsbitar är perfekta på buffébordet, after-skin eller varför inte som förrätt? 
För att de flesta ska kunna äta det som bjuds så är det SÅKLART Veganskt och glutenfritt!

Rökt morot (aka fake lax) är väldigt uppskattat på högtider som Påsk, Jul och Midsommar. HÄR finns recept.
Den rekommenderar vi VERKLIGEN!

Kikärtsmjöl är en fantastisk ägg-ersättare som vi använder i pajstanning, omelett, pannkakor, bröd och våfflor! Finns numera i de flesta matbutiker. 
Vi gjorde enklast möjliga våfflor med kikärtsmjöl och sojamjölk, HÄR  och HÄR har vi några andra våfflelrecept.

Vegansk caviar, Tångcaviar alltså, är ju superbra att det finns! Smakar precis som små fiskbebisar, fast utan fisk och utan bebis. ;)

 
 
VÅFFLOR:

3 dl kikärtsmjöl
3-4 dl fet havremjölk eller sojamjölk 
1 msk bakpulver
en nypa salt

Vispa ihop och grädda i våffeljärn med kokosolja. 

Låt svalna på galler, skär ut hjärtan och pynta med: 

Oaltys Ifraiche
Tångcaviar
Rökt morotslax (receptlänk HÄR )
Hackad rödlök
Avokado
Dill
Citron

eller 

Oatlys Ifraiche eller någon god hummus
Ruccola
Rädisor
Rödbetsgroddar
 


 
 

Kommentera här: