Hallon- och Jordgubbswrap med Hasselnöts-Nicecream bärsås och Chokladbollar

 
Det var ju väldigt hajpat ett tag att göra bär-och fruktremmar. (Som förövrigt är suuupergott). Vår plan var också att göra det denna gång, meen varför nöja sig med en så liten och smal del som en rem? Det var ju trots allt bara vi två som skulle få snanska på det goda, så lika bra att ta stora bitar på en gång!

Vi tog helt enkelt och skippade det där med att klippa smala remsor av den torkade bär-massan, utan drog loss stora ark perfekta som wraps istället! De fylldes med en FANTASTISKT god NiceCream med smak av hasselnöt!
När vi ändå hade en massa rostade hasselnötter passade vi på att göra chokladbollar också.

Hallon-och Jordgubbswrap:

ca 500 g hallon och jordgubbar
eventuell sötning till exempel en banan eller 2 dadlar

Mixa bären slätt och bred ut tunnt på en plåt med bakplåtspapper. Smörj eventuellt in bakplåtspappret med lite kokosolja så att bär-lädret blir lättare att dra av sen. Torka i ugnen på 50 grader i 4-7 timmar. (ja det kan variera väldigt mycket), purén ska vara inte vara kladdig när det är klart. Öppna ungsluckan lite då och då för att släppa ut fukt.
 
Hasselnöts-NiceCream

1 1/2-2 dl skalade och rostade hasselnötter
3 frusna bananer
3 färska dadlar
en skvätt växtmjölk
lite kakao
 
Mixa allt till en glass! Smaka av.
 
Chokladbollar

2 dl skalade och rostade hasselnötter
3-4 msk kakao
10 färska dadlar
en skvätt kaffe
pumpakärnor eller kokos att rulla i

Mixa alla ingredienser och forma till bollar, rulla i hackade pumpakärnor eller kokosflingor.

Bärsås:
 Jordgubbar och hallon
 en skvätt äppeljuice
Koka upp i en kastrull. Mixa till en slät sås.

Vegan rispapperrullar

 
Det är så roligt att mixtra med färg och form i matlagning. Vi hade en flaska rödbetsjuice i kylen och ett paket rispapper, så passade på att kombinera dessa. Visst blev det tjusigt?
 
 

Rispapperrullar

rullar:
4 st rispappersark (blir 8 stycken halva rullar)
1 stor bunke med hett vatten
1 liten skål rödbetsjuice
1 rödbeta
1/2 rödlök
1/2 rotselleri
1 palsternacka
1 morot
1 avokado
1 paprika
1 äpple
1/2 gurka
2 dl kokt vildris
färska örter
solrosskott
sesamfrön svarta och vita
dressig:
2 msk sesamolja
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/2 röd chili, finhackad
2 cm ingefära, skalad och finriven
1 apelsin rivet skal och saft
saft från 1 lime
1 kruka koriander eller persilja, finhackad
1 tsk agavesirap eller kokossocker
 
Strimla alla rotsaker, grönsaker och lök. Gör i ordning dressingen. Doppa rispappret i det heta vattnet, sen i rödbetsjuicen. De drar åt sig vätskan (och färgen) jättesnabbt. Lägg det på ett bakplåtspapper och fyll med det strimlade, det kokta riset, örterna och solrosskotten och eventuellt sesamfrön häll på lite dressing och rulla försiktigt i hop. Upprepa med resterande papper. Dela dem sedan på mitten. Servera till olika sallader, eller bara soya.