Rödbetspaj med Cashew/Tofufyllning och Kikärtsbotten

 
 
Instagram flödar ju av avokadorosor och Mangorosor. Men vart är de röda och vita rosorna?! Har ändå inte lyckats göra någon fin avokadoros då det kladdar så förskräckligt, våra röda rosor av rödbetor var såå mycket lättare att göra, dock väldigt pilligt och lite tidskrävande. Men det var det värt, för det var både roligt, blev vackert och supergott! 
 
Fyllningen är gjord av blötlagda cashewnötter och silkestofu som vi mixat till en kräm. Vi rev också i lite rotselleri eftersom vi hade en liten bit kvar i kylen som behövde användas, man tager vad man haver!
 
Recept:
 
Botten: 

1 pkt kokta kikärtor
3 msk mandelmjöl
2 msk kokosolja
salt
 
Mixa ihop allt slätt och tryck ut med händerna i en pajform. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
 
Fyllning:

2 dl blötlagda cashewnötter (minst 2 timmar)
1 pkt silkestofu
1/2 rotselleri
lite citronsaft
timjan och rosmarin
salt och peppar
ev. lite kikärtsspad eller havregrädde/havremjölk till exempel
 
Mixa ihop och lägg i pajskalet.
 
Rosor:
 
Några rödbetor
1 zucchini
 
Skala rödbetorna och zucchinin. Använd mandolin och gör tunna, tunna skivor. Skär sedan dem i havmånar och lägg dom omlott i en lång rad. Rulla sedan försiktigt ihop till en ros och tryck fast i pajfyllningen. Fortsätt så tills du är nöjd med mängden rosor. Ringla på lite olivolja och flingsalt och grädda i ugnen (eller ät som den är), i ca 15 minuter. 
 
Servera med en god mathavresallad med soltorkade tomater, lök och färska örter. Och en god sås på cashewnötter, silkestofu, vitlök och örter!