Spaghetti bolognese

 
                            Pastan kan ju också helt bytas ut till "Zucchinipasta" men vill man ladda upp med extra kolhydrater inför en löpartävling som vi till exempel så är ju spaghetti en oslagbar klassiker!                                                                                                                                         
 
Spaghetti Bolognese
 
1 pkt Quornfärs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 pkt krossade tomater med basilika
5 dl vatten
1 buljongtärning
2 morötter
1 paprika
2 lagerblad
2 krm chiliflingor
2 krm spiskummin
örtsalt
peppar
 
Tillbehör: 
Spaghetti
Zucchinipasta (hyvla zucchinin med en osthyvel eller en potatisskalare och koka i  saltat vatten i några minuter)
En fräsch blandsallad men några droppar lime på
 
Hacka löken och bryn i olja. Tillsätt färsen och bryn en stund till. Skala och riv morötter och strimla paprikan. Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärning. Tillsätt resten och låt puttra under lock ett tag. Servera med den nykokta spaghettin, zucchinipastan och sallad. Toppa med rostade solrosfrön och pumpakärnor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grön gratäng

GRÖN GRATÄNG
Slängde ihop en gartäng till middag idag efter ett hårt träningspass. Mätte aldrig ingredienserna men kan ge ungefärliga mått!
 
1/2 Blomkål (färsk)
1 broccolli (färsk)
2 rivna morötter
1 rödlök
1/2 zucchini
5 Champinjoner
 
3 Ägg
1 dl mjölk + 1 dl havremjölk + 1 dl grädde
2 dl keso
torkad basilika, örtsalt och peppar
 
Sallad + Olivolja + balsamvinäger + rostade solrosfrön
 
Hacka alla grönsaker i bitar och lägg i en form, vispa ihop äggstanningen och häll på, in i ugnen i 225 grader  i 10-20 minuter. Servera med en god sallad med dressing och solrosfrön! (Åt också inlagda rödbetor till)
 
Gratänger ser aldrig riktigt bra ut på bild, så dessa vackra blomkålhuvuden passade bättre :)
 
 
 

Två varianter av Tofu

 
Tofu i het kokossås  &  Tofu med lök i pannan
 
Tofu i het kokossås
 
ca 4 port
300g äggnudlar
400g fast tofu
200g sockerärter
1 stor purjolök
broccoli och blomkål efter smak och tycke
rapsolja
1 burk lätt kokosmjölk (400ml)
3 msk japansk soja
2 msk sambal oelek

Skär tofun i tärningar. Ansa och strimla sockerärtor och purjolök. Skölj och skär broccolin och blomkål i småbitar. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Stek tofun i lite olja tills den fått fin färg på alla sidor. Lägg åt sidan. Fräs ärtorna, löken, broccolin och blomkålen i olja, häll i kokosmjölken och tillsätt soja och sambal oelek. Låt puttra några minuter och vänd ner tofun. Servera med nudlar, och pressa gärna lite lime ovanpå.
 
 
Tofu med lök i pannan
 
Skär bara tofun i tärningar och stek i pannan tillsammans med purjolök och rödlök (denna gång). Salta och peppra. Vi åt det med Amaranthfrön, kokas endast 8 minuter, TADAA, färdigt! (vi blandade dock i en vinägrett och lime för extra smak.