Nyttig Pizza

Pizzabotten gjord av blomkål                                                                                                                      ca 200 gram rå blomkål                                                                                                                                2 st äggvitor                                                                                                                                               1.5 tsk fiberhusk                                                                                                                                           1 msk krossade linfrön                                                                                                                                  Kryddor så som rosmarin, timjan, örtsalt, peppar etc.                                                                                  1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa den råa blomkålen i an matmixer tills den blir grynig, mosig. Ta ut det och pressa lite med hushållspapper så att vätksan går bort litegrann. 2. Blanda ihop allting i en bunke och bred över på en bakplåt med ett oljat eller smort bakplåtspapper på. Tjockleken bör vara ca 0.3 cm tjock eller tunnare. 3. Grädda i ca 20-25 minuter och lägg därefter på valfritt med pålägg och grädda yttligare ungefär 10-15 mintuer i ugnen.                 Vi hade på: lite tomatsoppa (hade ingen tomatpuré eller sås, så man tager vad man haver!) Rödlök,tonfisk, aubergine, champinjoner, blandade salladsblad (rucola, bladspenat typ), smulad fetaost, lite riven parmesan, hackade kalamataoliver, hackade soltorkade tomater, basilka, provencailska kryddor, rosmarin. Bilder i förra inlägget! (Det är något konstigt med blogg.se så därför ser inlägget ut som det gör...)

Nyttig Pizza

 På Fredagar kan man ju vilja lyxa till det lite, vi hittade det här nyttiga pizzareceptet och var tvugna att prova. WOW! Supergott! Knapriga och goda kanter, och tunn och fin botten! Den bästa pizzabotten vi ätit! (OCH NYTTIGASTE) ...OCH enkel att göra :)
 
Pizza på blomkålsbotten
1 pizza
 
200g rå blomkål
2 äggvitor
1,5 tsk fiberhusk
1 msk krossade linfrön
Valfria kryddor: rosmarin, timjan, örtsalt, peppar
 
1. Sätt ugnen på 220C.
 
 2. Mixa den råa blomkålen i en matberedare tills den nästan blir mosig/grynig. Ta ut blomkålen och pressa den lite med hushållspapper så att du får bort lite vätska. 
 
3. Blanda alla ingredienser i en skål och lägg sedan över smeten på en bakplåt som du lagt ett oljat/smort bakplåtspapper på. Bred ut smeten till en rund form, ca 0,3 cm tjock. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter. 
 
4. Ta ut och lägg på valfria tillbehör och grädda sedan ytterligare ca 10-15 minuter i ugnen. Ta ut och njut!
 
 På Fredagar kan man ju vilja lyxa till det lite, vi hittade det här nyttiga pizzareceptet och var tvugna att prova. WOW! supergott! Knapriga och goda kanter, och tunn och fin botten! Den bästas pizzabotten vi ätit! (OCH NYTTIGASTE) ... OCH enkel att göra :)
 
 
 
 
Servera med sallad, keso och pumpakänor/solrosfrön/pinjenötter...
 
 

snabbt fixat

 
För att variera tofun lite grann skärde vi dessa i tunna skivor, inte bara i tärningar som vi annars brukar göra. Och så rullade vi dem i Chiafrön (en av de rikaste vegetabiliska källorna till Omega 3, även rika på protein och fiber), blandat med lite citronpeppar och provensaliksa kryddor. Superkrispigt och gott tillsammans med stekt broccoli och lök, sallad, keso och kesella!