Svamp och tofupytt

Härlig asiatiskt smak på en vegetarisk (såklart) pytt!
 
Svamp och tofupytt
 
1 pkt naturell tofu
8 st färska champinjoner
1/2 rödlök
ett par cashewnötter
1 - 1 1/2 msk kokosolja
2 msk tamarisoja
1 msk sesamolja
1/2 msk agavesirap
limeskal och limesaft
peppar och lite chiliflakes
ev timjan
 
Skär tofun i tärningar. Gör ren svamparna och skala bort det som behövs, Hacka eller skär i skivor. Skala och hacka löken. Bryn först tofun lite gyllenbrun, tillsätt svampen och rödlöken och stek dem så de också får färg innan du häller på tamarisoja, sesamolja och agavesirap, samt cashewnötterna, limen och kryddorna. Testa dig fram till önskad smak. Servera till en fräsch sallad. 
 
 

Hirsgröt

Nyhet till frukost, istället för havregrynsgröt, äggröt eller kokosgröt testade vi hirsgröt. En riktigt hit!
 
 
 
            
 
För två portioner
Koka 1 dl hirs med 4 dl vatten, samt 1/2 dl kokos och 1 msk chiafrön, kanel och lite salt i 10 minuter. Rör om då och då. Toppa med nötter och bär!
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Färgglada ägg till buffén

Påskägg

Koka önskat antal ägg hårt. Skala dem och lägg dem i rödbetsjuice eller tillsammans med färskrivna rödbetor, gärna över natten. Skär igenom dem och gröp försiktigt ut äggulorna. Mixa dem tillsammans med creme fraiche, dill, peppar och lite salt, och citronsaft. Smaka av till en god majonäsliknande röra. Fyll det urgröpta äggen (som små skålar) och toppa med till exempel rädisor. 
 
Här nedan steg för steg.