Våffeltårta av rödbetsvåfflor

Våfflor kan man ju variera HUR mycket som helst! Vi har testat många roliga varianter och färger. Här nedan har vi rödbetsvåfflor som vi lagt i hop till en tårta med goda bärglassar och såser. 

 

 

 

Rödbetsvåfflor

 


1 rödbeta
2,5 dl kikärtsmjöl (eller quinoamjöl, bovete eller havremjöl)
½ dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
2 dl kokosgrädde eller havregrädde
1-2 dl sojamjölk
1 msk kokossocker (bara för att det är gott)
1 tsk kardemumma

Mixa allt i en kraftfull mixer så att du får en slät och fin, rosa smet. . Grädda våfflorna i ett bra järn (vårt förra var värdelöst och vilken smet det än var fastnade, nu älskar vi att grädda alla möjliga varianter!) penslat med kokosolja.

Hallon-chia-sylt

2 dl hallon
2-3 msk chiafrön
3 msk vatten
eventuellt 1 tsk agavesirap (eller annan sötning)

Här kan du välja att göra en ”raw” sylt, då skippar du helt enkelt
kokningen och bara mosar ihop chiafrön, hallon, lite mer vatten och eventuellt lite agavesirap, eller äppeljuice som vi provade häromdagen. Låt dra ihop sig en stund.

Annars kokar du upp hallon, vatten, chiafrön och agavesirap och rör om då och då, snart blir det
en tjock och fin sylt. Ät varm eller låt svalna.

Hallonglass

3 dl frysta ekologiska hallon
½ banan

Mixa ihop till en krämig glass!

Blåbärssmothie/glass

2 dl frysta blåbär
1 dl frysta svarta vinbär
½ banan
1 moget päron
1-2 dl växtbaserad mjölk eller vatten

Mixa ihop till en tjock glass eller smoothie.

Lingonsås

 2 dl lingon
3 dl kokosgrädde/tjock kokosmjölk
1-2 msk agavesirap

Mixa ihop till en god sås
 
Lägg våfflorna omlott och varva med sås och glass, och toppa med alltihopa. MUMS! 

Kommentera här: