20e luckan Vörtvåfflor - Wort Waffles

Vörtvåfflor 
Vörtbröd har vi nästan alltid vid decemberfrukostarna. Men själva kryddmixen passar bra till annat också tycker vi. I våfflor passar det ju perfekt då man kan välja sin egen topping också! Första tanken var tångrom-kaviar med någon fräsch kräm till, men så hade vi avocado och silkestofu hemma, och det satt inte fel det heller!  
 

We often eat bread flavoured with wort on december breakfasts. But the spice mixture is also very nice to other kind of food too. In waffles it's perfect since you can choose topping by yourself. First idea was seaweed spawn caviar (vegan) with a fresch cream, but then we had avocado and silken tofu at home, and that wasn't bad either!

 

Recept: 

3 dl kikärtsmjöl

1/2 dl vörtmix

1 dl komucha (eller julmust, eller porter)

2 dl sojamjölk

1,5 tsk bakpulver

2-3 msk kokossocker

1 msk kanel

3 msk kakao

Topping: 

Silkes tofu

Avokado

Lingon

Grönkål

Hampafrön

Dill

rosépeppar

Blanda samman alla ingredienserna, vispandes. Grädda i våffeljärn eller över öppen eld i gammaldags gjutjärn. Toppa med mosad silkes tofu, avocao (varför inte i en ros) lingon, späda grönkålsblad, hampafrön, lite rosépeppar och några kvistar dill!

 

Wort Waffles

Recipe: 

3 dl chickpea flour

1/2 dl wort spice

1 dl kombucha

2 dl soy milk

1,5 tsp baking soda

2-3 tsbp coconut sugar

1 tbsp cinnamon

3 tbsp cacao

 

Topping: 

Silken Tofu

Avocado

Lingonberries

Hemp seeds

Kale

Dill

rosépeppar

 

Blend Everything by hand and fry in a waffle maker or in a waffle iron over open fire! Top with mashed silken tofu, kale, avocado, lingon berries, pink pepper, dill and hemp seeds! 

 

Kommentera här: