Sommar med lätta luncher

När man inte är sådär jättehungrig, men ändå lite sugen på en lätt och god lunch, ja då slänger man ihop en något av det man har hemma!

Lite smått och gott av allt, som kan bli hur gott som helst. För att pimpa de kanske lite tråkiga matresterna, riv några drag med pepparkvarnen, på med lite flingsalt, ringla lite olivolja, kanske lite äppelcidervinäger, några droppar lime, lite färska örter och Voila! Du har en ny och fräsch lunch igen.
 
 

Tofuyoghurt

 

Vegansk yoghurt!

Nu är ju inte just denna frukost vegansk eftersom vi äter stekt ägg och rökt lax också, men man kan ju självklart bara göra yoghurten som är väldigt len och god!
 
1 pkt Silkestofu
Vatten eller valfri mjölk (mandel,soja,cashew...)
Eventuellt någon smaksättning eller helt enkelt helt naturell som här!
 
Mixa med stavmixer till en slät kräm, häll i vätska till den konsistens du önskar. 
Häll på bär, frukt, nötter, frön, flingor, musli eller vad du nu vill ha på! Enjoy! 
 
 
 

Nötbröd och pannkaksfrukost

 

Proteinpannkakor

1 ägg

2 dl flytande äggvita

1,5 skopa proteinpulver

1/2 dl mjölk

1/2 dl havregryn


Mixa ihop, stek tunna pannkakor i smör eller olja.


 
                              


Nötbröd


Man kan få så mycket inspiration från andra, läste senast på bloggen Undervarttak att man bör blötlägga nötter och frön för att kunna få i sig alla nyttigheter, det blir alltså möjligt för kroppen att bryta ner dem, man "aktiverar" nötterna. Googla detta och läs på! Väldigt instressant. Här är också recept från deras blogg.

Därför har vi i alla fall blötlagt alla nötterna och fröna några timmar innan.

Detta behöver du till ett bröd
100g mandlar med skal
100g hasselnötter med skal
100g valnötter
100g krossat linfrö
100g skalat sesamfrö
150g solrosfrö
150g pumpakärnor
 
1 ägg, 2 dl flytande äggvita. (eller om du vill, 6 hela ägg)
1/2 dl olivolja
Havssalt
 
Så här gör du
 
  • Sätt ugnen på 160 grader
  • Mät upp alla nötter och fröer och blanda samman i en bunke
  • Vispa samman ägg, olivolja och några nypor havssalt i en annan bunke
  • Häll äggblandningen över nötter och frön
  • Klä en avlång brödform med bakplåtspapper

  • Klicka ner smeten i formen och jämna till
  • Grädda brödet i 1 timme
  • Vänd upp brödet och låt svalna på galler.