Grön pasta


Zucchinitagliatelle med Sting

 
Recept:

2 zucchinis
olivolja
sesamolja
chili flakes
sesamfrön
citronsaft
äppelcidervinäger
flingsalt
peppar från pepparkvarn

Hyvla zucchinin med en osthyvel eller potatisskalare till tagliatelle och lägg i en skål. Pressa i citronsaft från en halv citron, ringla på olivoja och sesamolja, strö på chili flakes, sesamfrön, lite äppelvidervinäger, salta och peppra.

 

Vegetariska bollar

 




Kikärts och nötbollar


Basen till bollarna består av kikärtor och cashewnötter, men man kan också använda andra bönor, nötter eller frön

Som med allt annat går dessa att variera i smak, man kan till exempel ha en massa färska örter, spenat, indiska kryddor, sesamfrön, tomat osv osv


Vi valde att kydda med Curry och Vitlök denna gång, och det blev väldigt gott!


Recept:
1 burk kikärtor
2 dl cashewnötter
1/2 dl torrostade solrosfrön
1/2 dl näringsjäst (Näringsjästflingor är rika på B-vitaminer och kan användas i veganmat för att få en ostliknande smak. Näringsjästflingor kan användas i bak eller maträtter,de är ett bra substitut för den som vill prova en vegetarisk eller vegankost)
några nypor chili flakes
curry efter bahag
2 1/2 pressade vitlöksklyftor
några drag med pepparkvarnen


Mixa ihop allt till en smet, blanda eventuellt i liite vatten, olja eller en äggvita (om du inte är vegan) om den är alldeles för torr. Den behöver inte vara helt slät, det är gott med lite tuggmotsånd! Blöt händerna lite lätt, rulla till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
 
Servera till Blomkålsristabbouleh, zucchinitagliatelle, (recept på dem båda finns) en massa god frukt, sallad och sommarens godaste bär (VINBÄR!)
 


 
 
 
 

Tabouleh


Tabouleh på blomkålsris


 

1 blomkålshuvud
1 rödlök
2 dl klippt, färsk persilja
2 vitlöksklyftor (pressade)
saft från 1 citron
några drag (eller ganska många drag) med pepparkvarnen
havssalt

Mixa blomkålen till ett ris i en matbredare, finchacka rödlöken och blanda ihop allt.

Perfekt tillbehör på buffébordet, eller som vi åt det senast, till vegetariska bollar!