Vinägergrillad Tofu med Rödbetsquinoa och rabarber

 
 
Nu är det Sommartider vilket betyder Grillningstider! Olika sorterts grönsaker och svamp är givet på vår grill, och likaså Tofu! Den perfekta vegetabiliska proteinkällan! Med en god och smakrik marinad blir måltiden underbar. 

Denna marinad är verkligen fräsch och lite syrlig på grund av balsamvinägern. Och de färska örterna ger en massa härliga sommarsmaker! Vi har marerat tofun och grillat, men det går alldles utmärkt att steka i panna eller ugn också. (Och äta kall dagen efter!) Tofun är från Yipin Tofu som vi starkt rekommenderar! Vi är glada att kunna samarbeta med den enligt oss bästa tofun på markanden, och dessutom tillverkad i Sverige!

Vi serverar tofun med quinoa kokt i rödbetsjuice, det ger verkligen en fantastisk god smak! Den sötsurliga rabarbern är pricket över i!

Recept:

400 g naturell tofu
1 dl olivolja
1 dl balsamvinäger
2 msk agavesirap
1 tsk havssalt
2 krm svartpeppar från kvarn
2 vitlöksklyftor
1-2 krukor färska örtkryddor tex. timjan, dragon, persilja
1 msk pressad citronsaft

Tofun blir extra bra om man lägger den i press med hushållspapper i mellan, så att så mycket vätska som möjligt tycks ut. Ett annat tips är också att frysa in tofun ett dygn innan och låta tina innan marinering.
Man kan också försteka tofun innan den marineras. 

Blanda ihop marinaden och och skär tofun i trianglar. Lägg tofun i marinaden och låt marniera några timmar. Stek eller grilla och ös gärna med lite extra marinad! 

Koka quinoan i rödbetsjucie och eventuellt lite grönsaksbuljong för ännu mera smak. Stek eller grilla rabarbern med lite kokossocker. Rosta mandlar i torr stekmanna och hacka. Hyvla färsk zucchini. Servera!

 

Black waffles with cloudberries - Svarta våfflor med Hjortron

A traditional sweet dinner in our house, though with a little twist! Black is the new black! (Or is it orange is the new black?) ;)
Activated Coconut Charcoal makes the cool color, and also is also famous for being a great detox and like a cleanse for the body.
 
 

Aktivt kol är ett av världens mest populära naturliga detoxifiers. Aktivt kol är gjort av kokosnötter och är ett  tillskott som utformats för att hjälpa till med detoxing av kroppen för att hjälpa mot gaser, uppblåsthet och viktkontroll. ( Vi diggar mest färgeffekten dock! ;) )

 
 
 
 10 waffles: 
 
2 dl chickpea flour
1 dl chestnut flour from DaCarla
1-2 tbsp activated charcoal (this will make the waffles black!)
2 tsp baking soda
3 dl soymilk
1 dl water
1 tsp liqourice powder
salt
Whisk everything togehter and let stay for a couple of minutes. Bake in a waffle iron. 
 
Cloudberry jam (homemade) 
 
Banan icecream: Frozen banana, vanilla powder, little soy milk, juice from a half lemon. 
 
 
 
En traditionell söt middag i vårt hus, med en liten twist! 
 
10 våfflor: 
2 dl kikärtsmjöl
1 dl kastanjemjöl från DaCarla
1-2 msk aktivt kol
2 tsk bakpulver
3 dl sojamjölk
1 dl vatten
1 tsk lakritspulver
salt
Vispa ihop alltsammans och låt stå några minuter. Grädda i våffeljärn. 
 
Servera med hemgjord hjortronsyld och citronbananglass: (Fryst banan, vaniljpulver, en skvätt sojamjölk och juice från en halv citron!) 
 
ENJOY!!
 
 
 

Banankaka med Blåbärglass och timjan

 
Vi kan inte få nog av banankaka! Eftersom vi är stor-konsumenter av bananer så finns det alltid hemma, och ibland mognar de ju så fort, alltså perfekt för bak! I ett samarbete med Dacarla.se har vi provat deras Kastanjemjöl som har en söt och speciell smak, fantastiskt god i denna kaka! 

Kakaonibs och kokosflakes tillför det lilla extra, och crunch! Annars är valnötter och mandlar också väldigt gott i. 

Vi brukar ofta "bröa" formen med kokosflingor. Men nu hade vi inte det hemma, så vi mixade pumpakärnor istället vilket blev superbra och vackert! 

Servera gärna kakan till Blåbärs-Nicecream (fryst banan + blåbärsbas! ) med timjan.

 
Recept: 

3 mogna bananer
3 msk agavesirap
4 msk smält kokosolja
3-4 dl osötad sojamjölk
1 msk äppelcidervinäger
3 tsk bakpulver
1,5 tsk kardemumma
1 msk kanel
3 msk kakaonibs och kokosflakes
1 dl Kastanjemjöl från @dacarla 
1 dl sojamjöl
1 dl kikärtsmjöl
1,5 msk fiberhusk
Ev.kokos eller mixade pumpakärnor att bröa formen med. 
Blanda torra ingredienser, Mixa bananer och vätskor. Blanda sedan ihop allt och häll i oljad och fröbakad form. Grädda på 175-200 grader i ca 60 minuter.
 
Blåbärsglass:

2 mogna, frysta bananer i slantar
2-3 dl frysta blåbär
ev. lte växtbaserad mjölk
1-2 tsk agavesirap + en skvätt citronsaft
1-2 tsk färsk timjan

Mixa till en glass. Ät snarast, smälter fort!