BLOMKÅLSRIS

Blomkål+rivjärn+vatten+10sekunder
 
 
Vanligt ris är gott, visst, men blomkålsris är ännu godare, går supermycket fortare, och är dessutom nyttigare!
 
För ca 4 portioner behövs ett blomkålshuvud. Riv huvudet med den grova sidan av järnet, och häll i kokande vatten ca 10-15 sekunder. Häll av i durkslag och Voila! >> servera till något annat smarrigt! 
 
 

Selleri ger smaken...

Ni som är skeptiska till vegetarisk mat får tänka om. För det här ÄR jättegott.    
                           
Bryn några quornfiléer gyllenbruna. Hacka lök, grönkål och selleri (Och eventuellt andra goda saker du vill ha i..) Häll på det och vatten + buljongtärning. Puttra en stund. Häll sen på grädde och turkisk yoghurt efter behag. Peppra. Småkoka under lock ett tag. Servera med Quinoa och en god sallad.  
 
 
 
 
 

Rotsaksroser med grilljerade qournfiléer och bärkaka

 
 
   
 
 
Rotsaksros
 
Denna rätt går att variera väldigt mycket såklart, beroende på vad man har för rotsaker i kylskåpet. 
men det här hade jag i: 
 
Potatis
Broccoli
Blomkål
Morötter
Zucchini
Kålrot
Basilikakvist
Olja
Salt och peppar
Stora muffinsformar

Alla rot/kål/grönsaker och potatis ska vara råa och färska. Skölj och skala potatis och kålrot. Hyvla de och zucchini och morot. Lägg de lövtunna bitarna omlott i muffinsformar, runtrunt, och spara lite plats i mitten. Klyv och skölj några blomkålsblommor och lägg i varsin form. Skär bort små broccoliträd och gör i lite mindre bitar och placera runt blomkålsblomman. Tag av basilikakvist, skölj och peta i. Salta och peppra och ringla på lite olivolja. Låt stå i ugn ca 15-20 minuter på 175 grader. 
Servera med stekta, grillmarinerade qournfiléer och fräst lök, sallad och creme fraiche. 
 
 
Bärkaka
 

100g smör
2dl mjölk
1.5-2dl socker
4ägg
4dl vetemjöl
1dl mandelmjöl
1dl sojamjöl
1/2msk vaniljsocker
1 lime
1msk bakpulver
Röda vinbär och Hallon efter behag
 

 
Smörj och bröa en långpanna. Smält smöret och häll sedan i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt och häll i smör- och mjölksmeten. Skölj och riv i skalet från limen. blanda tillsist i mjölsorterna blandat med varandra och bakpulver och vaniljsocker. Häll i pannan, och fördela ut bären, ganska mycket bär för att få det som godast. In i ugnen på ca 200-225 grader i 15 minuter.