Sorbet

Hallon och apelsinsorbet Med kokosgrädde  
                                                                              Frys in apelsinbitar dagen innan (hallon är väl frysta redan såhär års) och sen ta ut och tina  upp en aning i micron för att sedan bara mixa! Vispa kokosmjölk lite lätt till grädde med lite vaniljpulver i och servera till. Vilka bär och frukter som helst går att frysa in och sen bara mixa till fräsch glass! 

Fräscha qournfiléer med ingefära, citron och persilja

 Allt som behövs för en smakrik och god kryddning är: 
 
 


 
Qournfiléer med ingefära , citron och persilja
3 port. 
sex st frysta qournfiléer
olja
en citron
en bit färsk ingefära
tre charlottenlökar
ett stort knippe färsk persilja
örtsalt och peppar
 
Stek qournfiléer i olja på hög värme så att det får en fin stekyta och sänk sedan så att de behåller saftighet.  
Hacka charlottenlök, skala och riv ingefära, skölj och riv citron. Mot slutet av stekningen tillsätt dessa och peppra och örtsalta. Tillsätt färsk hackad persilja och citronsaft. (Gott tillsammans med kokt broccoli, harricoverts och blomkål, samt solrosfrön och pumpakärnor). 
 
 

Citrondrink

Iskall och fräsch en varm sommardag! 1 äggvita. 2.5 dl havremjölk Saften av 2 citroner. 1 tsk stevia. 1/4 äpple Lite kardemumma. Isbitar. Mixa ihop allt, häll upp i glas med lite frön och nötter. Nice.