Saffron Garbanzonara

 

 

 

 

(swedish further down) 

Saffron Garbanzonara 

A tastier version of the classic Pasta Carbonara. Here we add some colors, change some main ingredients to better ones, and make it so delicious you’ll never want to end a Saturday night with anything else than this!

Smoky Tofu

1 pkt firm tofu

1 tbsp liquid smoke

½ tbsp tamari soy

Sea salt and pepper

½ red onion

Cut the tofu in small cubes. Fry them in a pan with coconut oil. Add the onion after they got some color. Also add the liquid smoke, soy, salt and pepper.

Creamy saffron pasta:

1 pkt chickpea or soy bean tagliatelle

1 pkt silken tofu

1 pkt saffron (0.5 g)

½ parsnip (or 1 small)  

2 garlic cloves

Salt and pepper

1-2 dl soymilk (add little at a time until it’s the consistency you prefer)

Spinach, parsley and Tryffel oil

Boil the tagliatelle according to the package. Grate the parsnip. Crush the garlic. Combine everything and blend until smooth, bring to the boil in a sauce pan . Put the cooked pasta in, chop Spinach and Parsley and put it in there aswell. Top with the smoked tofu, and serve with fresh tomatoes, Tryffel oil and some lemon juice!

 

 
 
Saffran Garbanzonara

En godare variant av klassikern Pasta Carbonara. Vi tillsatte lite färg, bytte ut några huvudingredienser till de bättre, och komponerade ihop den så bra att du aldrig kommer vilja avsluta en lördagskväll med något annat än det här!

Rökig Tofu

1 pkt fast tofu

1 msk liquid smoke

½ msk tamari soya

Salt och peppar

½ rödlök

Skär tofun in små tärningar. Stek i stekpanna med kokosolja tills de är lite knapriga. Tillsätt löken när de har fått lite färg. Krydda med liquid smoke, sojan, salt och peppar.

Krämig Pasta:

1 pkt kikärtstagliatelle

 1pkt silkestofu

1 pkt saffran (0.5g)

½ palsternacka (eller 1 liten) 

2 vitlöksklyftor

Salt och peppar

Ca 1-2 dl sojamjölk (tillsätt lite i taget till den konsistens du vill ha)

Färsk spenat och persilja

Koka tagliatellen som anvisat på förpackningen. Mix silkestofun i en kastrull tillsammans med riven palsternackan och pressad vitlök. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Låt koka upp, och blanda därefter ihop såsen med pastan. Klipp ner spenat och persilja. Toppa med den rökta tofun och servera med färska tomater, tryffelolja några stänk citron!

 

 
 

 

 

Kommentera här: