Easy made croissants - Enkel variant på croissanter

 

 

 

 

Snabba rolls  (english further down)

20 st

1 paket Filodeg (Blir över, vi använde inte upp hela paketet)

1 burk kokosolja (smält lite i taget och avgör hur mycket som behövs beroende på hur många du gör)

Om du gör söta rullar: Sockerlag:

1 dl vatten

1,5 dl ekologiskt rårörsocker

 

Eventuellt valfri fyllning.

Blanda ihop vatten och socker, smält varsamt i kastrull. Låt svalna. Smält kokosoljan i kastrull.

Rulla ut filodegen och tag ett ark. Vik på hälften och klipp ut smala trekanter. (Googla ”hur man rullar croissanter, om du inte förstår) Pensla varje till vartannat ark med lite kokosolja och cirka var tredje med några penseldrag sockerlag. Cirka 8 -10 smala trekanter på varandra i lager. Lägg på eventuellt fyllning, och rulla ihop dem mot spetsen till små rullar, eller mini croissanter. Sätt in i ugnen på 175-200 grader tills de har fått fin gyllenbrun färg.

 

 

 

 

Fast made rolls

20 st

1 pkt Phyllo dough (We didn’t use the whole )

1 jar coconut oil (Melt little at a time depending on how many rolls you will do)

If you do sweet rolls; Sugar water:

1 dl water

1,5 dl organic cane sugar

 

Possibly some filling.

Blend by hand water and cane sugar. Melt in a pot. Let cool. Melt coconut oil in a pot. Roll out the phyllo dough and bend on the middle. Cut narrow Triangles (google “how to roll croissants” if you don’t understand). Brush the triangles with little melted coconut oil, and on every other, some sugar water too. About 8-10 triangles on each other. Put possibly some filling on if you like. And then roll to the peak of the triangular into rolls, or mini croissants. Put in the oven on 175-200 degrees until they are golden.

Kommentera här: