Nut- and fruit bread - Nöt- och fruktbröd

 

 

 

 

We love different textures, and different textures in one simples slice of bread is awesome. So therefor nut and dried fruit bread is a favorite. Crunchy, some sweetness and really filled with good bread spices! (recipe in english further down) 

 

Vi älskar olika texturer, och olika texturer i en skiva bröd är guld! Så därför är nöt- och fruktbröd en favorit. Knaprigt, med lite sötma och mycket kryddning! 

 

Nöt- och fruktbröd

½ pkt jäst

2 dl durramjöl

2 dl bovetemjöl

2 msk fiberhusk

6 dl vatten

1 dl hasselnötter

½ dl mandlar

1 dl valnötter

½ dl  torkade tranbär

5-6 torkade fikon

½ dl pumpakärnor

½ dl solroskärnor

½ msk salt

Brödkryddor (anis, fänkål, kummin) efter behag

 

Hacka alla nötter och den torkade frukten grovt. Lös upp jäsen i vattnet. Blanda mjöler, kryddor, frön och nöt- och frukthacket tillsammans. Häll över i degvätskan. Rör om ordentligt. Låt jäsa i brödform under duk 1-3 timmar. Grädda i nedre delen av ugnen på 175-200 grader i cirka 1 timme. Tills det är genomgräddat. (Du kan låta limpan vara inne på eftervärme också. Låt svalna på galler.

 

Nut and fruit bread

 

½ pkt yeast

3 dl durra flour

2 dl buckwheat flour

2 tbsp psyllium husk

6 dl water

1 dl hazelnuts

½ almonds

1 dl walnuts

½ dried cranberries

5-6 dried figs

½  dl pumpkin seeds

½ dl sunflower seeds

½ tbsp salt

Bread spices (anis, fennel, carrowegh) after choise.

 

Chop the nuts and the dried fruit. Dissolve the yeast in water. Blend the flours, spices and the chopped nuts and fruits together. Put it in the yeast water. Mix by hand. Let rise for 1-3 hours and bake in lower oven on 175-200 C degrees for about 1 hour. Let cool before eating.

Kommentera här: