Kladdkaka

Kladdkaka på tofu och aubergine
 
Kladdkakans dag igår. Vi hann inte med. Men vem säger att man inte kan äta kladdkaka när som helst? Med rester av tofu och aubergine i kylen slängde vi i hop ett mästerverk. Sagolikt gott! You better try it. 
 
 
Recept: 
1/2 skalad aubergine
1/2 pkt naturell tofu
15 dadlar
8 msk kakao
1 dl kikärtsspad
3-4 bitar 90% mörk choklad
4 msk kaffe
3/4 dl kokomjölk
3/4 soja- mandel- eller havremjölk
3-4 msk kokosolja
1 dl kikärtsmjöl
1 tsk bakpulver
2 nypor salt
 
kokosflingor till formen
granatäppelkärnor och florsocker till garnering
 
Sätt ugnen på 175 grader.Mixa aubergine och tofu. Kärna ur dadlar och mixa ner dem också. Smält chokladen och kokosoljan i vattenbad. Vispa kikärtsspaden med elvisp till ett fluff. Blanda kikärstmjöl, kakao, bakpulver och salt. Blanda sedan samman alla ingredienserna. Smörj en form med avtagbarkant med kokosolja och bröa med kokosflingor. Häll över smeten i formen. Låt grädda ca 20 -23 minuter. Låt svalna. 
 
Garnera med granatäppelkärnor och florsocker. Servera!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: