Gula päron med blå gröt

Saffran-, gurkemeja- och ingefärskokta päron med bovete- och blåbärsgröt
 
 
 
 
Färgglad mat gör det där extra. Allt smakar så mycket bättre när det ser vackert ut. Vi kokade skalade päron i saffransblanding och serverade med blåbärsgröt. En otroligt bra start på dagen!
 
Två portioner: 
 
2 päron
1/2 g saffran
ca 3 cm grovriven färsk ingefära
1 tsk gurkmeja
tre stjärnanis
2 msk björksocker
vatten som täcker båda päronen i en kastrull
 
Skala päronen och lägg i en kastrull. Häll i vatten som täcker dem. Koka upp tillsammans med alla ingedienser, rör om lätt då och då. Låt sjuda i ca 30 minuter och låt sen stå i vattnet över natten. (Går bra att ta dem direkt efter att de mjuknat också). 
 
Gröt:
1,5 dl blötlagt helt bovete över natten
1/2 dl havregryn
2 dl kokosmjölk
2 dl vatten
1 1/2 msk chiafrön
en nypa havsalt
1-2 dl blåbär
 
Koka upp gröten och rör om. Låt svälla ihop och servera sedan till de gula och saftiga päronen!
 
 

Kommentera här: