Nyponsoppa och Nypon bliss-bollar
Vi har inte ätit nyponsoppa sedan dagistiden, och blev så nostalgisk när vi hittade nyponskalsmjöl när vi handlade. Såklart var vi tvungna att koka en soppa och vad passade inte bättre än några bollar med nyponsmak till?!

Nyponsoppan kokade vi upp snabbt och enkelt med nyponskalsmjöl, potatismjöl, lite kokossocker och vatten.
Blissbollarna har vi recept på här:
10 Medjoldadlar
2 msk nyponsoppa
1,5 msk jordnötssmör
1 dl havregryn
1 dl krossat bovete
En handfull valnötter
1 apelsin
½ tsk krossade kardemummafrön
Nyponskalsmjöl och apelsinzest till rullning.
Kärna ur dadlarna. Hacka valnötterna. Riv zest av apelsinen och pressa ur juice. Blanda alla ingredienser och forma till bollar. Rulla i nyponskalsmjöl och lite mer apelsinzest.