Glutenfria våfflor

 
Nu när dagarna börjar bli ljusare uppe hos oss och vårvintern närmar sig (vår allas favorit!) kommer också våffelsuget fram. Nyligen köpte vi oss ett nytt järn och har de senaste veckorna gräddat superfina våfflor, alla glutenfria och veganska, och alldeles krispiga och goda! Ni måste testa detta!
 
 

 

 

 

Glutenfria Våfflor

 
2, 5 dl kikärtsmjöl
½ dl majsmjöl (går säkert att skippa, vi hade det i skafferiet och det gav en fin färg)
½ dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
2 dl havregrädde
1-2 dl sojamjölk
1 msk kokossocker
lite kardemumma

Blanda de torra ingredienserna först, vispa sedan ner vätskan (eller mixa) till en lagom tjock, lagom lös smet. Grädda i ett bra våffeljärn. (Vi har varit med om mardrömsscenarion, men nu, med ett nytt järn blir alla perfekta!).  Servera med kokosgrädde och hjortronsylt sötad med lite kokossocker!
1 Malin:

skriven

Hej! Vad har ni använt för våffeljärn? De ser jättegoda ut!!

Svar: Hej! Ja vi är supernöjda! :) WILFA DWA-516W Våffeljärn är det.

elkotts.blogg.se

Kommentera här: