7e luckan Pocherade Glöggpäron - Poached Spicy Pears
Röda Pocherade lyxpäron
Vi minns barndomen när vår pappa kokade päron i vin tillsammans med skållade mandlar till de vuxna, och när vi på julbasarerna på förskolan suktade efter inlagda saffranspäron i glasburkar på hyllorna. Här har vi gjort vår egna snabbvariant som smakar minst lika lyxigt och gott!
We remember from childhood when our father served wine cooked pears with almonds to the adults, and when we craved for the soaked saffron pears in the jars on the shelves during the Christmas bazaars. Here we have created our own version that tastes as delicious and luxury!
En kastrull fylld med granatäppleljuice och rödbetsjuice, tillräckligt för att täcka så många päron som du har. (För 4 stycken päron ca 1,5 liter, 50/50 av juicerna).
4 päron
Glöggkryddor, så som:
Några stjärnanis
Hel pomerans
Ingefära
2-3 kanelstänger
Hel kardemumma
Några hela nejlikor
Skala päronen och lägg dem i en kastrull. Fyll kastrullen med hälften granatäppeljuice, hälften rödbetsjuice, så att frukten täcks. Tillsätt alla kryddor och koka upp. Låt sjuda i cirka 40 minuter, servera varma eller låt stå över natten och servera kalla, gärna till en god vegansk glass!
Red luxury Pears
Recipe:
A pot filled with pomme granate and beetroot juice, enough for covering the amount of pears you have. (for 4 pears, about 1,5 liter, 50/50 of the juices)
4 Pears
A few Badian (chinese anise)
Ginger
Bitter Orange
2-3 Cinnamon sticks
whole Cardamom
A few cloves
Peel the pears and put them in a saucepot. Fill the sauce pot with pomme granate juice and beetroot juice so that the pears are covered. Add the spices and bring to the boil. Let cook for about 40 minutes, eat directly or let the pears lay in the juice overnight. Serve together with a good nicecream!