15e Luckan - Rödkålsknyten med kryddig Quinoa - Spicy Quinoa with Purple Cabbage

Rödkålsknyten med kryddig Quinoa


Julstress och ont om tid? Då tycker vi att man kan ta maten i handen! Denna smakrika quinoablandning med sultanrussin blir så otroligt gott, och kan ätas som en wrap I rödkålsblad! Vi tillsatte också lite kikärtor, men linser blir säkert också supergott!


Christmas stress and no time? Well, grab n go! This flavourful quinoa with sultanas is sooo good, and you can eat it in a wrap of purple cabbage. We also added some chickpeas, but lentils would be as nice. 

 

Recept: 
1/3 chilifrukt
1 lök
Gurkmeja, Spiskummin, Kardemumma, kanel
salt
olja
Quinoa
Ekologiska sultanrussin
Paprika
Rödkål
Kikärtor
Persilja

Hacka chilin och löken och stek i olja tillsammans med kryddorna. Tillsätt vatten och koka upp och häll i quinoan, och följ anvisningen på förpackningen. När quinoan är klar blandar du i russin, hackad paprika, persilja och kikärtor. Fyll rödkålsblad och rulla ihop eller ät som en skål. Tahini är väldigt gott till. Eller vegansk tzatsiki (mixa blötlagda cashewnötter med vitlök och citronjuice, blanda I riven gurka, salt och peppar. )

 



Spicy Quinoa in Purple Cabbage

 

Recipe:

1/3 chili
1 onion
Turmeric, Cumin, Cardamom, Cinnamon
salt
oil
Quinoa
Organic Sultanas
Bell pepper
Purple cabbage
Chickpeas
Parsley

Chop the chili and the onion and fry in oil together with the spices for a couple of minutes. Add the water and bring to the boil. Add the quinoa and follow the instructions on the package. Once the quinoa is ready, add the sultanas, chopped bell pepper, parsley and chickpeas and fill your cabbage leaves. We recommend tahini to this, or a vegan tzatziki. (mix soaked cashews with a little water, garlic and lemon juice until smooth. Add shredded cucumber, salt and pepper)

 

Kommentera här: