13 luckan Saffransgranola - Saffron Granola

Saffransgranola

Om inte lussebullar, så i alla fall smaken av saffran tänkte vi! Det hör ju verkligen lucia till, och vi startar hellre dagen med en skål kokosyogurt och saffrangranola än lussebullar, de är ju faktiskt godare till mittpådagen-fikat! 

If not saffron buns, then at least the taste of saffron! It reallt makes lucia-day complete, and we rather start the day with a bowl coconut yogurt topped with saffron granola, than saffron buns, they taste much better to the midday-FIKA!

 

 

 

En plåt

3 dl pumpakärnor

3 dl solrsosfrön

1,5 dl mandlar

1 dl cashewnötter

2 dl valnötter

1-2 dl linfrön

2 apelsiner

1-2 påsar saffran

 

4 torkade fikon

1 dl torkade tranbär

10 torkade aprikoser

 Hacka nötterna. Blanda sedan alla nötter och frön i en stor bunke. Riv skalet från apelsinerna och pressa i juicen. Tillsätt saffran och blanda om. Lägg ut på en bakplåtspappersbeklädd plåt i ugnen på ca 150 grader tills de är gyllenbruna, rör om då och då, och akta så de inte bräns! Ta ut och låt svalna. Hacka under tiden de torkade frukt och bären och blanda sedan om i granolan. Servera med kokosyoghurt!

 

 

Saffron Granola

One tray: 

3 dl pupkin seeds

3 dl sunflower seeds

1,5 dl almonds

1 dl hazelnuts

1 dl cashews

2 dl walnuts

1-2 dl linfrön

2 oranges

1 g saffron

 

4 dried figs

1 dl dried cranberries

10 dried apricots

Chop the nuts. Put nuts and seeds in a bowl. Add orange zest and juice. Blend by hand togehter with saffron. Put out on a baking paper on a tray. Let be in the oven on 150 degrees until it's golden brown. Stir now and then and watch out so it not burns! Take then out and let cool. Chop the dried fruits and berries and add to the granola. Serve with coconut yogurt!

 

 

 

 

 

Kommentera här: