Pannkakor med Nicecream

Pannkaksfrukostar händer inte så ofta hemma hos oss tyvärr. För det mesta blir det någn smarrig Nice Cream med massa goda toppings eller en stadig gröt. Eller båda.

Men ska vi lyxa till det lite extra kan det vara så att vi ställer oss och steker pannkisar! Här lyxade vi till det rejält och serverade med bärglass (eller NICECREAM som vi säger), raw bärchips, quinoapuffar, torkade fikon i bitar, frön, nötter och bär!

Vår favorit är bananpannkakor med kokosmjölk och kikärtsmjöl. Dom är verkligen huuur goda som helst och blir alltid lyckade! Det går utmärkt att skippa både banan och kokosmjölk. Ta då 2,5 dl kikärtsmjöl och 2,5-3 dl vatten.

 Kikärtspannkakor:

2,5 dl kikärtsmjöl
1 dl kokosmjölk
1 mogen banan
2 dl vatten
en nypa salt
Vispa ihop och stek tunna pannkakor i en het panna med kokosolja.

Men nu provade vi istället att använda havregryn och ett närings-proteinpulver från Helhetshälsa i smeten. Det blev väldigt gott! Har man inget proteinpulver hemma så går det bra att skippa det. Det ger bara en extra näringsboost och en härlig vanlijsmak!

Havrepannkakor:

2 dl havregryn
1 skopa Ultralife näringspulver med vaniljsmak från Helhetshälsa (kan uteslutas)
1 tsk fiberhusk
4-5 dl havremjölk
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 msk sojamjöl

Mixa havregrynen till ett mjöl, blanda sedan med resten av de torra ingredienserna och vispa i mjölken. Låt stå ett tag. Stek små pannkakor i en het stekpanna med kokosolja. Servera med Nicecream och dina favorittoppings!


Nicecream

2 dl frysta jordgubbar
1 fryst eller färsk banan i slantar
1 dl frysta hallon
2 färska dadlar
1 lime (zest och saft)
1-2 dl växtmjölk (havre, soja, mandel, kokos…)

Mixa , mixa ,mixa till en krämig glass!

Bärchips:
2 dl jorgubbar och hallon
Mixa till en kräm och bred ut tuuunnt på ett bakplåtspapper som du penslat med lite kokosolja och grädda på 42 grader i ca ett dygn, eller om du har bråttom, på 100 grader i några timmar (mer eller mindre, passa noga så att det inte bränns.) Sedan är det bara att dra av från pappret.