Sötpotatispizza med soltorkade tomater och linskräm

Ännu en smakrik pizza som är en blanding av sött och salt! Underbart gott blir det med sötpotatis i botten, just sötpotatispuré går ju att använda till så mycket gott! På vår andra pizza gjorde vi en rödbetshummus, men det går ju lika bra med sötpotatishummus! På den här pizzan har vi dock en kräm på röda linser, soltrokade tomater och valnötter. Vår kompis Fanny tipsade om det och det blev ju verkligen en höjdare! Den här pizzan är bakad i ugnen till skillnad från rödbetshummus-pizzan, men den här går säkert att äta kall också. Tänk vad gott att ha med på picknick?!

 

 

 

 

Sötpotatispizza med soltorkade tomater och linskräm

 

Botten

1 sötpotatis (mixas till en puré)

1msk olivolja

½ dl majsmjöl

½ dl sojamjöl

2 tsk fiberhusk

2 tsk bakpulver

En nypa salt

Curry, gurkmeja och peppar efter behag

 

Kräm

2,5 dl koktalinser

5-6 soltorkade tomater i olja + 1 msk olja från burken

3 körsbärstomater

1 vitlök

1 knippe färsk basilika

Peppar, salt och lite curry

 

Topping

Ca 6 körsbärstomater

2 morötter

½ gul lök

½ äpple

Svarta sesamfrön

Salt, olivolja och balsamico

Babyspenat

 

Ställ ugnen på 200 grader. Skala sötpotaisen och skär i bitar. Låt stå i ugnen tills de mjuknar, ca 15 minuter. Blanda mjölet, fiberhusket, bakpulver och kryddor för sig. Mixa sedan alla ingredienser och bred ut till en rund pizzabotten på ett bakplåtspapper. Ta hjälp av plastfolie att trycka ut med, ca 3 mm tjockt. Förgrädda i ca 8-10 mintuer 175 grader.

Under tiden; Koka linser om det inte redan är gjort. Skär de soltorkade tomaterna, körsbärstomaterna och vitlöken i små bitar. Mixa tillsammans med linser och övriga kryddor till en fast kräm. Bred ut ett jämnt lager på pizzabottnen. Skär äpplet på ledden igenom kärnhuset för att få en fin stjärna. Skär några tomtater rätt igenom. Hacka löken. Skala och skär morötter i tunna bitar på ledden med en vass kniv. Lägg ut på pizzan. Strö över salt och svarta sesamfrön och ringla över olivolja och balsamico. Grädda i ca 10 minuter tills den har fått fin färg. And then, enjoy!

 

1 rememberthiis.blogg.se:

skriven

Låter spännande :D

2 Linnéa - The Hungry Gosling:

skriven

Det här ser verkligen gott ut! Jag måste verkligen testa någon dag :)

3 Sanna:

skriven

Ser jättegott ut! Kolla gärna in mina senaste recept också!

4 Erika:

skriven

Nu började magen kurra haha. Såg riktigt gott ut!

Kommentera här: