Snabba brödbullar

Det här är vårt absoluta favoritrecept på brödbullar. Just för att det går att variera och man kan använda lite olika mjöler som vi råkar ha i skafferiet, och för att vi svänger ihop dom på bara några minuter. Vi har experimenterat med de här väääldigt många gånger, och det har nästan aldrig blivit misslyckat, så våga testa lite och se det här receptet bara som en inspiration! Tänk ungefär lika med vätska och mjöl. 
 
Kan även tipsa om att ha i lite hackade oliver och soltorkade tomater, perfekt på buffébordet! Byt ut kokosljan mot olivoljan för lite extra smak.
 
 
Snabba brödbullar
 
Recept:
 
3 dl sojamjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl havregryn
3,5-4 dl hett vatten (eller havremjölk)
2 msk kokosolja
2 tsk bakpulver
2 tsk fiberhusk
en näve solrosfrön
en näve krossade linfrön
2 nypor havssalt
valfria brödkryddor (anis, fänkål, kummin, timjan, gurkmeja...)
 
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda kokosoljan med det varma vattnet så att det smälter. Häll i bunken och vänd snabbt ihop. Låt stå i ca 5 minuter. Forma sedan bullar med lätta händer, tryck inte ihop dem, bara forma försiktigt. (bra att fukta händerna något först). Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter. 
 
Perfekt att ha med som matsäck!