Linsbiffar med curry

Vi hör så ofta att linser skulle vara tråkiga och mjöliga, men förstår verkligen inte detta påstående. Det går ju att göra så mycket gott med linser, allt från bröd, soppor, sallader och inte minst biffar! Med smak av het curry och färsk kålrot är de här röda linsbiffarna något extra!
 


Linsbiffar med curry
 
Ca 3 dl kokta röda linser
1/3 bit av en hel kålrot
1/2 broccolibukett
1/2 lök
1 msk chiafrön + 3 msk vatten
1/2 dl pumpakärnor och solrosfrön
1 msk curry
1 msk gurkmeja
1 knippe färsk persilja
salt och peppar
 
Hacka kålroten, broccolin och löken. Mät upp chiafrön och vatten i en liten skål och låt frönen svälla ett par minuter. Rör ihop hacket från kålroten, broccolin och löken tillsammans med de kokta linserna. Tillsätt curry, gurkmeja, salt och peppar. Klipp i persilja. Blanda ner chiafrönen och vattnet, samt pumpakärnor och solrosfrön. Forma till biffar och ställ in i ugnen på ca 175-200 grader i ca 15 minuter. Kan eventuellt förstekas, men vi gjorde inte det och resultatet blev jättebra ändå.
 Servera till en quinoa tabbouleh med mer färsk persilja, olivolja, vinaigrett, rödlök och paranötter! 
 
1 Ajli Müller:

skriven

åååh så vackra de blev :D

2 Silja:

skriven

Behöver tips på vegetariska recept, detta var utmärkt! ^^

Svar: vad bra att du hittade hit! :) tack hoppas du finner en del goa grejer.
elkotts.blogg.se

Kommentera här: