Glutenfri pizzabotten med Spenat, Gröna ärtor och Rödbetshummus
Vi har sagt det förut och säger det igen, EAT THE RAINBOW! Alltså när maten är full av färg blir man så glad och fylld med energi, och det är ju oftast väldigt gott då också! En "vanlig" pizzabotten är ju egentligen urtråkig, så varför inte hotta upp den med some colour!? Här har vi en fantastiskt smakrik, vacker och god pizza (eller vad en nu vill kalla den, det är ju ingen slemmig ost på som vissa absolut ska ha)
Det är egentligen bara bottnen som har gräddats i ugnen, man kan säkert slänga in den i ugnen ändå om man vill ha en varm pizza och inga råa grönsaker. Vi var hungriga så det fick bli den snabba varianten, råa grönsaker, och det var supergott!
Pizzabotten med spenat och gröna ärtor:
60 g färsk spenat
3 msk olja (solrosolja eller olivolja exempelvis)
1 dl kokta gröna ärtor
1 dl sojamjöl
1 dl mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 nypa havsalt
1/2 dl vatten
Mixa ihop spenat, lite vatten och ärtorna till en grön puré. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda sedan med ärtröran, oljan och vatten. Olja in ett bakplåtspapper på en plåt. Ta sedan plastfolie och lägg din gröna "deg" i och tryck ihop till en klump, Tryck sedan ut till en rund fin botten på bakplåtspappret med hjälp av plastfoliet. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
Rödbetshummus:
3- 4 kokta rödbetor (eller ugnsbakade, bara de är mjuka och går att mixa)
200 g kokta kikärtor
1/2 vitlöksklyfta
1-2 msk olivolja
limezest och lite limesaft
salt, peppar, rosmarin, timjan
Mixa ihop till en slät och fin hummus! Bred över din färdiggräddade pizzabotten.
Toppa med skivad broccoli, hyvlad zucchini, hyvlad rabarber, strimlad rödlök, rädisor, lite havsalt, pumpafrön och sesamfrön!
Och här har vi sötpotatispizza med en linsröra med soltorkade tomater och valnötter. SÅÅ GOTT!!
Och här har vi sötpotatispizza med en linsröra med soltorkade tomater och valnötter. SÅÅ GOTT!!
skriven
Gud så gott! Tack för grymt tips :)