Veganpannkakor, Nice Cream och Chokladsås

 
Veganpannkakor? Men det går väl inte att göra pannkakor utan ägg? Och mjölk? Meeeen JOOOO! Det går alldeles utmärkt och smakar fantastiskt gott! Särskilt när en har så goda tillbehör som vi hade till dessa! Vad sägs om en krämig, söt bananglass, aka Nice Cream aka Nana Ice Cream, en chokladig tahinisås, krämig kokosgrädde och en massa olika bär!? 
 
Receptet är i alla fall busenkelt, det går att variera också såklart, ibland gör vi lite "lyxigare" pannkakor, och mixar i banan och kokosmjölk i smeten, då blir det verkligen supersaftiga och goda. Vill en ha det lite enklare och satsa på smakrika tillbehör istället så är det här receptet perfekt! Jag tycker att kikärtsmjöl blir allra bäst, men det går även bra med bovetemjöl, quinoamjöl eller varför inte havremjöl?
 
Pannkakor med glass, chokladsås och topping
 
Recept:
 
Pannkakor
 
2 dl kikärtsmjöl
2,5 dl vatten
1 krm salt
1/2 tsk vaniljpulver
ev. lite bakpulver ifall du vill ha lite tjockare pannkisar
 
Vispa ihop, stek tunna pannkakor i en het panna med lite kokosolja. Varva pannkakor med bananglass, bär, kokosgrädde, och chokladtahini! (Och gärna lite hampafrön och valnötter :) )
 
Bananglass

2 frysta bananer i bitar
ev. valfri smaksättning (citron, kakao, apelsin, lakrits, bär...)
ev. lite vätska (växtmjölk, kokosmjölk, vatten)
 
Mixa, mixa, mixa!
 
Chokladsås
 
tahini
kakao
lönnsirap
 
Blanda ihop och smaka dig fram.
 

Kommentera här: