Ärtpasta med grön sås

Det har ju funnnits bönpasta i olika varianter ganska länge nu. En nyhet för oss var dessa makaroner gjorda på endast gröna ärtor! Vi har provat kikärtsmakaroner förut, men tyckte de smakade lite kartong nästan.. Men dessa var supergoda och passade perfekt ihop med den här härliga, gröna såsen vi mixade ihop till! 
 
 
 
 
 
Recept:
 
1 pkt makaroner av gröna ärtor (eller vanlig pasta)
 
Sås:
200 g fryst spenat
1 broccolihuvud
1 selleristjälk
2 dl frysta gröna ärtor
en näve grönkål
1 vitlöksklyfta
1/2 pressad citron
1/2 äpple
1-2 dl bönor (stora vita, kidneybönor till exempel)
1/2 lök
2 msk äppelcidervinäger
1 dl havremjölk
1 dl blötlagda cashewnötter
timjan
havsalt och peppar
 
olivolja
 
Koka upp spenaten, broccolin , sellerin, löken, vitlök och grönkålen i lagom med vatten. När broccolin mjuknat, häll i resten av ingredienserna, värm lite till och mixa sedan till en kräm. Smaka av. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, blanda sedan med såsen och lite olivolja. Servera med sallad och hackade soltorkade tomater.
 
 

Kommentera här: