Mango-Currygryta med kokosmjölk och Quinoa

Det här är en favorit här hemma som vi brukar göra när vi vill ha en smakrik, söt men fräsch gryta med lite sting i. Vi har faktsikt blivit bjudna på varianter av den här när vi varit på middag hos vänner, och då har det användt Mango Chutey. Som mycket annat är det fullproppat med onödigt socker, så vi gjorde vår egna! Mycket enklare och fräschare! Vi tycker att quinoa är godast till, men det funkar alldeles utmäkt med bulgur, cousous, ris eller varför inte blomkålsris istället.
 
 
 

Recept:
 
400-600 ml kokosmjölk
250 g vegansk Crème fraiche (vi använde Oatlys Ifraiche)
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
1-2 tsk curry
1 paprika
2 1/2 paket hård tofu
en nypa chiliflakes
2 tsk äppelcidervinäger
1/2 mango
1 tsk lönnsirap eller avagesirap
1 cm färsk ingefära
1 tsk havssalt
 
Skölj purjolöken noga och hacka i strimlor. Finhacka vitlöksklyftorna. Fräs tillsammans med kokosolja i en stor kastrull eller gryta. Låt dem "svettas" på lägre värme några minuter. Häll sedan på kokosmjölk, Ifrache och krydddor. Mixa Mango, äppelcidervinäger och ingefära slätt. Häll i ca 3 matskedar. Smaka av. Strimla paprikan och häll i. Låt puttra ca 10-15 minuter. Skär tofun i tärningar och häll i grytan. Blanda om och låt puttra ihop i ca 10 minuter till. Servera med en god sallad och kokt quinoa.

Kommentera här: