Rönnbärssylt

 
Faktiskt första gången vi provar att göra något av dessa superbär. Det finns ju gott om dem i träden nu på hösten, så passa på! Vi har än så länge bara provat sylt, som blev otroligt god! Men det smakar nog toppen i smoothien, muslin och på gröten.
 
 
 

Rönnbärssylt med morot och äpple

 
1 Liter Rönnbär
1 dl vatten
1 morot
1 äpple
1/2dl sötströ
3-4msk fiber-sirup (kan bytas ut mot honung eller agavesirap)
kanel och vaniljpulver
 
Plocka rönnbären frostbitna eller frys in dem några timmar eller över natten, så får de en sötare smak. Häll dem i kastrull tillsammans med vatten och låt koka upp. Blanda i riven morot och rivet äpple, samt sötning och kryddor. Koka ihop ca 15 minuter och smaka av. Häll i burkar och förslut.
 
Sylten är både söt och stark i smaken, passar till vit fisk, fooled jackfruit, på smörgåsen och på gröten. Väldigt väldigt god. Rönnbären påminner lite om Havtorn.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: