Glutenfritt Tunnbröd

Tunnbröd är ju nästan en självklarhet för många på julen. Men ska det vara, så ska det ju vara hembakat tycker vi! Och det är ju inte jämt så lätt att få till att man åker upp til bagarstugan, det krävs ju lite planering. Därför är det här receptet så himla bra, det går snabbt, är superenkelt och dessutom glutenfritt så att man slipper en uppblåst mage! Vi blev inspirerade av Hanna Göransson som driver bloggen "Hurbrasomhelst", men vi tillsatte lite sötning och använde pofiber istället för potatisjöl. Det gick jättebra! 
 
 
 

Tunnbröd

4 st tunnbröd
 

2 msk chiafrön blandat med 6 msk vatten

2 msk mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk pofiber,potatismjöl eller bovetemjöl
0.75 msk fiberhusk
0.75 tsk bakpulver
1 msk smält kokosolja
2 tsk brödkryddor + 1/2 tsk hel fänkål
1 msk fibersirap/agavesirap eller honung
1 nypa salt

1/2 dl valfri mjölk,  vi använde havremjölk och kokosmjölk


 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225C.

2. Smält kokosoljan på låg värme i en kastrull, ställ åt sidan för att svalna.

3. Blanda chiafröna med vattnet, rör om.

4. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör om i chiafröna igen.

5. Blanda sedan samtliga ingredienser till en jämn deg i en skål. Låt degen svälla 3-4 minuter.

6. Dela degen i 4 lika stora delar.

7. Kavla ut varje degbit mellan två bakplåtspapper. Olja gärna in bakplåtspappret med lite kokosolja så släpper de lättare när de gräddats. Kavla dem ca 2-3 mm tjocka.

8. Grädda i mitten av ugnen i 4-6 minuter, en eller två åt gången beroende på hur stora plåtar du har. Håll koll så att dom inte bränns i kanterna. 

 

 
1 j u n i t j e j:

skriven

Det ser jättegott ut!

Svar: Tack, ja de smakade super. Rekommenderas! :)
elkotts.blogg.se

2 Hanna Göransson:

skriven

Vad roligt att ni gillar receptet på tunnbröden! :) / hurbrasomhelst.se

Svar: Ja det vart jättebra 😍👌
elkotts.blogg.se

Kommentera här: