Julsallad

Lagade ihop en enkel skål med quinoa och belugalinser med en massa julsmaker. Kommer garanterat att serveras på julafton också. 

 

Julsallad med Quinoa och Belugalinser

 
2 dl quinoa + 4 dl vatten
2 dl linser + 4 dl vatten 
1 dl glögg
2 krm nejlika
1 tsk kanel 
1 tsk rosmarin 
2 nypor flingsalt
 
1 granatäpple
3 stora blad grönkål
2 äpplen 
1/2 fänkål
1/2 blomkål
1 rödlök
salt och peppar
1 lime
 
Koka linser och quinoa tillsammans i en stor kastrull tillsammans med glöggen och kryddorna cirka 20 minuter. Dela grönkålsbladen i mindre bitar. Skär igenom granatäpplet och ta försiktigt ur kärnorna (använd ditt bästa sätt för att få ur dem, det finns många knep). Hacka löken och skär Blomkålen i tunna skivor och stek i kokosolja med salt och peppar. Skär äpplena och fänkålen i tunna skivor. Lägg över linserna och quinoan i en stor skål. Blanda i grönkålen, granatäppelkärnorna, den stekta löken och blomkålen och pressa över lite limesaft. Toppa med äpple och fänkål. And vóila, here we are! 
 
 
 
 

Kommentera här: