Vitkålslåda med quornfärs

 
Följ min blogg med Bloglovin
Denna låda går ju att krydda med allt möjligt, men denna gång hade vi lite julkänlsa så därför fick den smak av kanel, och hör och häpna, tacokrydda?!
 
Quornfärsen

1 pkt fryst quornfärs
1 gul lök/rödlök
2 vitlöksklyftor
1/2 pkt tacokryddmix
1 1/2 tsk kanel (och eventuellt andra juliga kryddor som ingefära, malda nejlikor..) 
peppar
chiliflingor
olja elller smör
 
Bryn den hackade löken och färsen i matfett och tillsätt eventuellt lite vatten, krydda rejält (har bara skrivit några förslag, kryddar nog mer egentligen). 
 
Lådan
 
1/2 Aubergine
1 zucchini
1/2 vitkålshuvud och rödkål
Några grönkålskvistar
 
dela alla zucchini och aubergine i månar, strimla kålen. Varva sedan grönsakerna med färsen i en ungsform. 
Toppa eventuellt med feta ost, eller om du vill ha det mer som en gratäng, häll då över en äggstanning med  några ägg och mjölk eller kanske keso? In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter eller när du tycker det ser klart ut. Gott med rårörda lingon eller hackade trokade fikon och en sallad!
 
 
 
 
 

Kommentera här: