Rotsaksroser med grilljerade qournfiléer och bärkaka

 
 
   
 
 
Rotsaksros
 
Denna rätt går att variera väldigt mycket såklart, beroende på vad man har för rotsaker i kylskåpet. 
men det här hade jag i: 
 
Potatis
Broccoli
Blomkål
Morötter
Zucchini
Kålrot
Basilikakvist
Olja
Salt och peppar
Stora muffinsformar

Alla rot/kål/grönsaker och potatis ska vara råa och färska. Skölj och skala potatis och kålrot. Hyvla de och zucchini och morot. Lägg de lövtunna bitarna omlott i muffinsformar, runtrunt, och spara lite plats i mitten. Klyv och skölj några blomkålsblommor och lägg i varsin form. Skär bort små broccoliträd och gör i lite mindre bitar och placera runt blomkålsblomman. Tag av basilikakvist, skölj och peta i. Salta och peppra och ringla på lite olivolja. Låt stå i ugn ca 15-20 minuter på 175 grader. 
Servera med stekta, grillmarinerade qournfiléer och fräst lök, sallad och creme fraiche. 
 
 
Bärkaka
 

100g smör
2dl mjölk
1.5-2dl socker
4ägg
4dl vetemjöl
1dl mandelmjöl
1dl sojamjöl
1/2msk vaniljsocker
1 lime
1msk bakpulver
Röda vinbär och Hallon efter behag
 

 
Smörj och bröa en långpanna. Smält smöret och häll sedan i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt och häll i smör- och mjölksmeten. Skölj och riv i skalet från limen. blanda tillsist i mjölsorterna blandat med varandra och bakpulver och vaniljsocker. Häll i pannan, och fördela ut bären, ganska mycket bär för att få det som godast. In i ugnen på ca 200-225 grader i 15 minuter. 
 
 

Kommentera här: