Carrot buns - Morotsfrallor
Created a simple recipe for picnic buns. They are perfect out on day adventures!
Komponerade ihop ett enkelt recept för matsäcksfrallor. De är perfekta att ha ut på utflykter.
Carrot Buns
About 16-18 buns
5 ½ dl water
25 g yeast
3 dl buckwheat flour
1 dl teff flour
1 dl durra flour
1,5 dl potato flour
½ dl psyllium husk
1-2 tsp salt
2 carrots
½- 1 dl sunflower seeds
Caraway, Anis and Fennel
Dissolve the yeast in the water. Grate the carrots. Put all ingredients together and blend by hand. The dough will be a bit sticky. Let be for 5 minutes. Form to buns and put them on a tray. Let rise for 2 hours. Bake on 230 degrees celisus for 15 minutes, decrease the temperature to 150 and bake for another 10-15 minutes.
Morotsfrallor
5 ½ dl vatten
25 g jäst
3 dl bovetemjöl
1 dl teffmjöl
1 dl durramjöl
1,5 dl potatismjöl
½ dl fiberhusk
1-2 tsk salt
2 morötter
½- 1 dl solrosfrön
Kummin, anis och fänkål
Lös jästen I vattnet. Riv morötterna. Blanda samman alla ingredienserna till en ganska kladdig smet. Låt stå 5 minuter. Forma till bullar brödbullar och lägg på en bakplåtspappersbeklädd plåt. Låt jäsa under bakduk ca 2 timmar. Grädda på 230 g i nedre delen av ugnen i 15 minuter, sänk till 150 och grädda ca 10-15 minuter till.