Grön Bönlasagne

 
Många tror att de måste välja bort så mycket saker att äta om de äter veganskt, glutenfritt eller mer hälsosamt. Som Lasagne till exempel! Kan man äta en näringsrik, vegansk, glutenfri och GOD lasagne? JAAAA! HERE IT IS!!!
 
Som tur är har det kommit lasagne-plattor gjorda av bönor! De är så himlans goda och funkar precis som "vanliga" lasagneplattor. De finns i de flesta välsorterade matbutiker. 
 
Vi har gjort en massa olika lasagner, favoriterna är bolognese med linser, tomater och morötter, och Denna gröna variant med broccoli, spenat och gröna ärtor! "Ostsåsen" gör vi av cashewnötter, tofu och valfri växtbaserad mjölk. Vi använde kokosmjölk. Vill man ha lite extra ostsmak kan man tillsätta näringsjäst som ger ostsmak. 
 
Denna gång varvade vi grön sås/kräm med cashewsås/kräm, zucchini och kikärtor. Fyll med vad ni känner för! 
 
Recept:
 
1 pkt Bönpasta Lasagneplattor
300 gram kokta kikärtor
1 zucchini
 
Grön sås:
250 gram broccoli (färsk eller fryst)
300 gram frysta gröna ärtor
300 gram fryst spenat
2 sharlottenlökar
1 äpple
3 vitlöksklyftor
persilja och timjan
6 dl vatten
Salt och peppar
1 msk agavesirap

Koka allt mjukt och mixa med en mixer. Smaka av. 
 
Cashewsås
2,5 dl cashewnötter (blötlagda några timmar)
1 paket tofu
1 burk kokosmjölk
2 vitlöksklyftor
1/2 citron (zest och saft)
salt och peppar

Mixa ihop och smaka av. Den ska vara ganska salt och lite sur.  

Varva Lasagneplattor, grön sås, cashewsås, zucchini och kikärtor. Avsluta med sås och ringla på olivolja. Grädda i ugnen ca 30 minuter på 200 grader.
 
Servera med en god sallad, äppelmos och lingon!