Fooled pork

 
 

Fooled Pork

Här är en vegansk variant på Pulled pork, nämligen pulled jackfruit!
 
Ingredienser:

2 burkar grön jackfruit (går att hitta i asiatiska butiker), salt och peppar, 1 liter buljong, bbq-krydda och marinad.
 
Marinad: 
 
2 msk olja
2msk vatten
lite pressad limesaft och limeskal
2 msk soja
en nypa salt
några drag med pepparkvarnen
lite chiliflingor
2-3 pressade vitlöksklyftor
grillkrydda efter behag
hackade chipotleblad (förvälld i kokande vatten, står på påsen)
1 tsk sambal oelek
2 tsk agave/yacunsirap
1 tsk curry
 
Börja med marinaden, blanda ihop alla dess delar i en skål och ställ i kylskåpet. Skölj jackfruiten ur burkvattnet och stek i olja. salta peppra och strö över lite bbq-krydda, låt få fin färg på alla sidor. Häll över 1 liter buljong och tärning, låt sjuda på låg värme ca 60 minuter. Flytta över i en ungsfast form och pensla på marinaden, tillsätt ca 1 dl av buljongvattnet och in i ugnen omkring 20 minutos. Använd sedan en gaffel och ha isär jackfruiten i strimlor. Pensla eventuellt på mer av marinaden och låt stå i ugnen några minuter till. 

Vi serverade vår folled pork med nybakt bröd, sallad, guacamole och rostade jordnötter!