Lins- och betsallad

Vi älskar alla sorters betor och linser, så att kombinera dem blir ju ännu bättre. En stor skål ljummen sallad med gröna linser, bulgur och tre sorters betor blev vad vi blandade ihop, och det var hur gott som helst! Passar till bufféer och tillbehör till många olika rätter. 
 
 
 
Lins- och betsallad
 
1 L kokta gröna linser
2,5 dl okokt bulgur
2  färska rödbetor
blast av färska rödbetor
1-2 pressade vitlöksklyftor
1-2 gulbetor 
1-2 polkabetor
1 rödlök
1 salladslök
valfri mängd arabiska kryddor, vi använde dukka, kabsa spices och couscous spices (loomi är en annan kryddingrediens som är jättebra om man vill få den där riktiga mellanösterssmaken. Det är en lime som är kokt och sedan soltorkad)
olivolja
flingsalt och peppar
citron
 
Koka bulgurn enligt anvisning från förpackningen, tillsammans med rödbetorna i bitar. Varva med de gröna linserna (vi kokade dem dagen innan). Fräs på blasten från de färska rödbetorna i olivolja salt och pressad vitlök. Skala och mandolinera gulbetorna och polkabetorna. Gör några rosor av dem (Finns beskrivningar och filmer hur man gör om du är osäker, just google it) och blanda resten med rödbets-, bulgur- och linssalladen. Hacka och tillsätt rödlöken och salladslöken och alla kryddorna. Blanda ner blasten, ringla på olivolja och pressa över citron. You are done!