Vegansk Korv med Bröd

 
 


Hemgjord korv är både gott, nyttigt och roligt att göra! Bli inte skraj om det ser ut att vara mycket ingredienser, det mesta är bara kryddor, och man kan ju faktiskt krydda sin alldeles egna korvsmet med vad man vill!  Solrosfrön, havregryn och hel bovete ger en bra textur tillsammans med tofun.

4 vitlöksklyftor
2 dl soltorkade tomater
4 sharlottenlökar
1 selleristjälk
1 morot
1 palsternacka
2 pkt tofu
1 dl solrosfrön
1 dl havregryn
2 dl hel kokt bovete
2 msk tomatpuré
½ dl röbetsjuice
2 msk tamari soja
½ tsk liquid smoke
2 tsk timjan
1 tsk salvia
1 tsk kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
peppar och salt

Mixa allt var för sig i en matbredare i små bitar innan du mixar ihop allt utom boveten till en korvsmet. Lägg allt i en bunke och blanda i den kokta, hela boveten. Smaka av. Rulla sedan till korvar. Linda sedan in varje korv i aliminium-folie (som en smällkaramell). Lägg korvarna i en rymlig kastrull med kokande vatten och låt koka i ca 35 minuter. Låt de svalna något, ta sedan försiktigt bort folien och lägg korvarna på en plåt. Baka i ugnen på 175 grader med lite penslad olivolja i ca 30 minuter. Det går också bra att steka korvarna. 
Toppa med tomater, picklad rödkål, purjolök, tahini, persilja och sesamfrön!

 


Majsbröd:

2 dl majsgryn (Vi använde ekologiska från urtekram
1/2 dl kikärtsmjöl
1 1/2- 2 dl hett vatten
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 msk fiberhusk
salt

Blanda samman de torra ingredienserna och tillsätt vattnet. Blanda snabbt ihop och låt stå i ca 10 minuter. Forma sedan till korvbröd och grädda på 175-200 grader i ugnen i ca 15-20 minuter.