Zucchinilasagne

Otroligt saftig, fräsch och nyttig variant till den "vanliga" lasagnen. Byt ut pastan mot zucchini! Vi valde att krydda den här ganska milt, men man kan ju såklart gå loss med mer kryddor och kanske lite chili för extra sting.

Ingredienser:

2 zucchinis

600 g quornfärs + lite kokosolja att steka i

1 äpple

kokosolja

400 g krossade tomater

1 msk ketchup (sockerfri variant, sötad med exempelvis stevia)

lite vatten

1 stor gul lök

3 vitlöksklyftor

1-2 tsk timjan

salt och peppar

1 ägg

3 äggvitor

2,5 dl kokosmjölk

300 g keso

en skvätt grädde (kan uteslutas)

några skivor ost att toppa med


Gör såhär:
Hacka löken och bryn tillsammans med pressad vitlök och lite kokosolja i en kastrull. Tillsätt sedan tomaterna och lite vatten och låt puttra. Häll i timjan och eventuellt ketchup. Salta och peppra. 

 Hyvla zucchinin till "lasagneplattor" och ställ åt sidan. Skär ett äpple i skivor och sedan i mindre bitar.

 Bryn quornfärsen och krydda som du vill. 

 Blanda ihop ägg, äggvitor, keso och kokosmjölk. Salta och peppra. 

 Varva nu zucchiniplattor med quornfärs, äpple, tomatsås och "stanningen". Toppa med några skivor ost. In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.

 Servera med krispig sallad, bladspenat, paprika och lingon! (Och toppa med pumpafrön)