Hemgjord Kikärtspasta med Pumpakräm

Det här var ett sånt där experiment som vi gått och klurat på ett tag men varit lite skeptiska till. Skulle det bara bli kladd och jobbigt? Hemgjord pasta har vi länge velat göra, men vi har inte kommit till skott, och inte haft någt bra idé. Men så bakade vi bröd häromdagen (recept kommer på det också) och kom på att vi kunde använda liknande deg till pastan! Sagt och gjort, och det blev succé! 

Nu i pumpa-tider passade en krämig pumpasås med mixade bönor perfekt till! Och en massa olivolja som är ett måste till pasta! 

 

Recept:

Kikärtsmakaroner

1,5 dl kikärtsmjöl
0,75 dl quinoamjöl
1,5 msk fiberhusk
1,5 dl vatten
en nypa salt

Blanda de torra ingredienserna i en bunke, blanda sedan i vattnet och låt degen dra ihop sig i ca 10-15 minuter. Ta sedan eventuellt liite quinoamjöl på händerna och rulla långa längder av degen. Skär sedan av i små bitar och rullar tunna "snören" som du sedan snurrar ihop till en fin makaron! (vi gjorde även några fyllda tortellinis med degen som såsmåningom om kommer upp här! När alla makaroner är klara kokar du dem som vanligt i saltat vatten i ca 6-8 minuter. Servera tillsammans med pumpasåsen, tomater och rikligt med god olivolja!

Krämig Pumpasås

2 dl vita bönor
10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
Havssalt och peppar
4 dl pumpapuré (kokt pumpa som du mixar till en puré)
sojamjölk efter behag (eller annan växtbaserad mjölk)

Mixa ihop pumpa och bönor med mjölk, känn efter så du får den konsistens du vill ha. Fräs strimlad lök och vitlök i olja och tillsätt sedan såsen. Koka upp, tillsätt eventuellt lite pastavatten eller mer mjölk om den känns för tjock och servera med pastan!