Carrot buns - Morotsfrallor
Created a simple recipe for picnic buns. They are perfect out on day adventures!
Komponerade ihop ett enkelt recept för matsäcksfrallor. De är perfekta att ha ut på utflykter.
![](https://cdn1.cdnme.se/3835210/8-3/received_273291733595775_5c8bf32ce087c33250fdc113.jpg)
Carrot Buns
About 16-18 buns
5 ½ dl water
25 g yeast
3 dl buckwheat flour
1 dl teff flour
1 dl durra flour
1,5 dl potato flour
½ dl psyllium husk
1-2 tsp salt
2 carrots
½- 1 dl sunflower seeds
Caraway, Anis and Fennel
Dissolve the yeast in the water. Grate the carrots. Put all ingredients together and blend by hand. The dough will be a bit sticky. Let be for 5 minutes. Form to buns and put them on a tray. Let rise for 2 hours. Bake on 230 degrees celisus for 15 minutes, decrease the temperature to 150 and bake for another 10-15 minutes.
![](https://cdn1.cdnme.se/3835210/8-3/received_334850197235914_5c8bf3802a6b2262360005ee.jpg)
Morotsfrallor
5 ½ dl vatten
25 g jäst
3 dl bovetemjöl
1 dl teffmjöl
1 dl durramjöl
1,5 dl potatismjöl
½ dl fiberhusk
1-2 tsk salt
2 morötter
½- 1 dl solrosfrön
Kummin, anis och fänkål
Lös jästen I vattnet. Riv morötterna. Blanda samman alla ingredienserna till en ganska kladdig smet. Låt stå 5 minuter. Forma till bullar brödbullar och lägg på en bakplåtspappersbeklädd plåt. Låt jäsa under bakduk ca 2 timmar. Grädda på 230 g i nedre delen av ugnen i 15 minuter, sänk till 150 och grädda ca 10-15 minuter till.