Vinägergrillad Tofu med Rödbetsquinoa och rabarber

 
 
Nu är det Sommartider vilket betyder Grillningstider! Olika sorterts grönsaker och svamp är givet på vår grill, och likaså Tofu! Den perfekta vegetabiliska proteinkällan! Med en god och smakrik marinad blir måltiden underbar. 

Denna marinad är verkligen fräsch och lite syrlig på grund av balsamvinägern. Och de färska örterna ger en massa härliga sommarsmaker! Vi har marerat tofun och grillat, men det går alldles utmärkt att steka i panna eller ugn också. (Och äta kall dagen efter!) Tofun är från Yipin Tofu som vi starkt rekommenderar! Vi är glada att kunna samarbeta med den enligt oss bästa tofun på markanden, och dessutom tillverkad i Sverige!

Vi serverar tofun med quinoa kokt i rödbetsjuice, det ger verkligen en fantastisk god smak! Den sötsurliga rabarbern är pricket över i!

Recept:

400 g naturell tofu
1 dl olivolja
1 dl balsamvinäger
2 msk agavesirap
1 tsk havssalt
2 krm svartpeppar från kvarn
2 vitlöksklyftor
1-2 krukor färska örtkryddor tex. timjan, dragon, persilja
1 msk pressad citronsaft

Tofun blir extra bra om man lägger den i press med hushållspapper i mellan, så att så mycket vätska som möjligt tycks ut. Ett annat tips är också att frysa in tofun ett dygn innan och låta tina innan marinering.
Man kan också försteka tofun innan den marineras. 

Blanda ihop marinaden och och skär tofun i trianglar. Lägg tofun i marinaden och låt marniera några timmar. Stek eller grilla och ös gärna med lite extra marinad! 

Koka quinoan i rödbetsjucie och eventuellt lite grönsaksbuljong för ännu mera smak. Stek eller grilla rabarbern med lite kokossocker. Rosta mandlar i torr stekmanna och hacka. Hyvla färsk zucchini. Servera!

 
1 Angelica Wåhlin:

skriven

Ååh, ser otroligt gott ut!

Kommentera här: