Banankaka med Blåbärglass och timjan

 
Vi kan inte få nog av banankaka! Eftersom vi är stor-konsumenter av bananer så finns det alltid hemma, och ibland mognar de ju så fort, alltså perfekt för bak! I ett samarbete med Dacarla.se har vi provat deras Kastanjemjöl som har en söt och speciell smak, fantastiskt god i denna kaka! 

Kakaonibs och kokosflakes tillför det lilla extra, och crunch! Annars är valnötter och mandlar också väldigt gott i. 

Vi brukar ofta "bröa" formen med kokosflingor. Men nu hade vi inte det hemma, så vi mixade pumpakärnor istället vilket blev superbra och vackert! 

Servera gärna kakan till Blåbärs-Nicecream (fryst banan + blåbärsbas! ) med timjan.

 
Recept: 

3 mogna bananer
3 msk agavesirap
4 msk smält kokosolja
3-4 dl osötad sojamjölk
1 msk äppelcidervinäger
3 tsk bakpulver
1,5 tsk kardemumma
1 msk kanel
3 msk kakaonibs och kokosflakes
1 dl Kastanjemjöl från @dacarla 
1 dl sojamjöl
1 dl kikärtsmjöl
1,5 msk fiberhusk
Ev.kokos eller mixade pumpakärnor att bröa formen med. 
Blanda torra ingredienser, Mixa bananer och vätskor. Blanda sedan ihop allt och häll i oljad och fröbakad form. Grädda på 175-200 grader i ca 60 minuter.
 
Blåbärsglass:

2 mogna, frysta bananer i slantar
2-3 dl frysta blåbär
ev. lte växtbaserad mjölk
1-2 tsk agavesirap + en skvätt citronsaft
1-2 tsk färsk timjan

Mixa till en glass. Ät snarast, smälter fort!

 

Kommentera här: