Veganska och glutenfria rödbetsravioli med kantarellfyllning

Rödbetsravioli med kantarellfyllning

Glutenfri och vegansk ravioli är ju i princip obefintlig i butikerna. Så då får en helt enkelt ta saken i egna händer! Det är ju inte så ofta det serveras så mycket tillbehör till Ravioli, och många gånger känns det aningen protein-fattigt och ganska tråkigt. Men eftersom vi är sånna rödbetsfantaster så blev ju rätten genast roligare och vackrare! Det är även höst när denna måltid skapades, så kantareller och härliga päron finns det gott om. Då använder vi det.  Och vips så har vi gjort supergoda, proteinrika rödbets-ravioli med kantarellfyllning till päron och valnötter!

 

 

 

Recept

Pastadeg:

2 ½  dl kikärtsmjöl
1 ½ dl bovetemjöl
2 dl rödbetsjuice (eller vatten)
2 msk fiberhusk
salt

Blanda de torra ingredienserna innan du tillsätter vätskan. Blanda snabbt ihop till en deg och låt stå i ca 15 minuter. Du kan göra fyllningen undertiden. Forma sedan bollar av degen och tryck försiktigt ut till tunna rundlar. Degen kan vara ganska klibbig och trixig att jobba med, det går lättare med lite bovetemjöl på händerna. Lägg sedan en klick med fyllning i mitten och vik över en kant så att det ser ut som en halvmåne. Du kan försiktigt nagga kanterna med en gaffel så att det ser ut som en liten pirog om du vill! Ta sedan ändarna och vik ihop och tryck till så att det ser ut som en snäcka.
Lägg försiktigt i raviolin i saltat, kokande vatten och låt koka i ca 5-6 minuter. Servera med en fräsch sallad, päron, olivolja och valnötter!

 

 

 Kantarellfyllning:


500 g kantareller
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
ca 10 cm purjolök
Havssalt och peppar
en stor näve färsk persilja
olivolja eller kokosolja att steka i.

Hacka all lök. ”Vattna ur” kantarellerna genom att steka dem i en torr panna tills all vätska är borta. Tillsätt olja och lök och stek ihop. Salta och peppra. Blanda den klippta persiljan när svampen är klar.

 

 

 

 
 


 

Kommentera här: