Paj med Päron,Tofu och Betrosor

 
Man går inte BET med en BETROSPAJ!

Det blir så förbaskat vackert när man gör rosor av ätbara saker! Alla har väl sett avokadorosor vid det här laget, vi tycker att rödbetsrosor är något snyggare och faktiskt lättare att göra! De blir också helt fantastiska i pajer, här är länk till en paj vi gjort tidigare http://elkotts.blogg.se/2016/may/rodbetspaj-med-cashewtofufyllning-och-kikartsbotten-2.html   
 
Det här är också ett bidrag till Månadens Gröna med temat P. Paj är ju nästan givet!? 
Bli inte skraj om du tycker att det ser ut som mycket ingredienser, det går snabbt att göra (Okej, rosorna kan ta ett tag..) men annars r det lätt som en plätt! 
 
Recept:
 
Botten: 

1 pkt kokta kikärtor
3 msk mandelmjöl
2 msk olivolja
salt
ev. lite solrosfrön
 
Mixa ihop allt slätt och tryck ut med händerna i en pajform. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter.
 
Fyllning:
 
6 mellanstora rödbetor + några betor i olika färg till rosor och 1/2 zucchini (om du vill ha vita rosor)
3/4 paket hård tofu
1 dl blötlagda cashewnötter
1 dl kokosmjölk (det feta som brukar ligga överst i en burk med kokosmjölk)
1 dl rödbetsjuice
ev. lite sojamjölk
1/2-1 dl kikärtsmjöl 
1 päron
2 sharlottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk rosmarin
1 tsk havssalt + peppar
1 msk agavesirap
en näve valnötter

Koka 2 rödbetor, skala resten och riv 2 och lägg åt sidan. Mixa sde andra med tofun, cashewnötterna, kokosmjölken, rödbetsjuicen, päronet, agavesirapen, salt, peppar och kikärtsmjölet slätt. Hacka lök,vitlök och valnötter och blanda i smeten tillsammans med de rivna rödbetorna. Fyll pajskalet. 
 
Skala rödbetorna och zucchinin. Använd mandolin och gör tunna, tunna skivor. Skär sedan dem i halvmånar och lägg dem omlott i en lång rad. Rulla sedan försiktigt ihop till en ros och tryck fast i pajfyllningen. Fortsätt så tills du är nöjd med mängden rosor. Ringla på lite olivolja och flingsalt och grädda i ugnen (eller ät som den är), i ca 30 minuter. Tips! Lägg några blad grönkål på de sista minuterna.
 
Ät varm eller kall på buffén eller till en god sallad! 
 
 
 
1 anneliesblomsterochbakverk:

skriven

Vilket spännande bidrag! Pajbotten på kikärtor var nytt för mig, det vill jag prova! Vad glad jag är för ert bidrag till Månadens Gröna - tack!

Svar: Vi gör alltid botten på kikärtor, tycker det blir superbra! :) Roligt att ni gör detta!!
elkotts.blogg.se

2 Stefan:

skriven

Fantastiskt med rosorna. Måste prova detta! Mvh Stefan

Svar: Vad roligt att du tycker det! Ja gört!
elkotts.blogg.se

Kommentera här: