Dadelbollar
Chokladbollar som man har bakat så många gånger under sin uppväxt. Varför introducerade ingen dadelbollarna tidigare? Så mycket godare och dessutom bättre för kroppen, görs numera väldigt ofta i vårt kök.

Oslagbara dadelbollar
10-15 färska dadlar
1,5 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
2 msk kaffe
5 msk kakao
2 msk carob
2 krm vaniljpulver
Kokos
Gurkmeja
Sumakpulver
Kärna ur dadlarna och häll i en bunke tillsammans med havregryn, mandelmjöl, kakao, carob och vaniljpulver. Mixa med stavmixer (eller i en matberedare). Tillsätt kaffe och mixa åter. Beroende på hur kletig smeten blir, tillsätt mer havregryn eller mjöl.
Häll kokosflingor i två skålar. Blanda i gurkmeja i en och sumakpulver i den andra. Blöt händerna i vatten och forma dadelmassan till små chokladbollar, rulla i kokosen. Kyl några timmar före servering.