Pumpasoppa

Nu i höstmörket behöver man något värmande i magen, då passar pumpasoppa perfekt! Pumpan har en söt och mild smak och soppan blir sådär härligt krämig och god när den mixas med kokosmjölk! För att göra den lite proteinrikare hade vi i röda linser också, det blev fantastiskt mättande och gott!

Smaker som vi tycker passar bäst tillsammans med pumpa är apelsin, ingefära och gurkmeja. Så självklart fick de sätta ännu mer smak till soppan! Vi toppade härligheten med rostade frön med vitlök och grönkål. Superkrispigt! 

Vi bakade ett bröd med valnötsmjöl och sojamjöl häromdagen, vi hade i rivna morötter och julkryddor som kanel, nejlika och kardemumma, det blev riktigt mustigt och passade väldigt bra till den här rätten. Kanske recept på det också kommer upp här såsåmåningom...
 
Löven som blåser runt på marken har alla gyllende nyanser så här års, pumpasoppan har lite densamma och med färg på tallriken blir maten så mycket godare, tycker vi. Testa dig fram och våga blanda kryddor och se vad kombinationen kan leda till, kanske blir det något helt fantastiskt? 
 
 
 

PUMPASOPPA

1 butternutpumpa
2,5 dl röda linser (okokta)
1 L vatten
1 burk kokosmjölk
rivet skal och saft av en apelsin
riven färsk ingefära och gurkmeja
peppar och flingsalt
 
Skala och skär pumpan i lagom stora bitar. Häll i en stor kastrull tillsammans med vatten och linser, låt koka upp och koka mjuka. Tillsätt därefter kokosmjölk, apelsin, och kryddorna. Mixa till en slät soppa. 
 
Tillbehör: 
Sojabönor
Grönkål i småbitar
en hackad vitlöksklyfta
pumpakärnor, solrosfrön, sesamfrön
Rosta allt sammans i pannan med lite kokosolja, havssalt och peppar .
 
Toppa på soppan eller servera bredvid med en fräsch sallad och en bit bröd. Vi serverade med apelsin, avokado samt ett valnöts- och morotbröd. 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: